699,00 TL
600,00 TL

Psikolog Haki Turan

  • Katalog Açıklaması
  • Katalog Özellikleri
  • İletişime Geç
  • En Uygun Ücretli Terapi

Psk. Haki Turan, İzmir'de doğup büyümüş, iki lisans deneyimine de bu şehirde sahip olmuştur. Psikoloji'ye olan ilgisi ve İnsanın/zihnin karmaşık doğasını keşfetmeye yönelik duyduğu yoğun arzu sebebiyle Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü'nü terk etmiş, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanmıştır. İkinci lisans eğitimi olan Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden 2018 yılında yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Üniversite yaşamının başından bu yana toplumsal cinsiyet, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim, homofobi, queer kuram, grup içi ve gruplar arası dinamikler, göç, insan hakları, travma, doğal afet ve psikolojik ilk yardım alanlarında okumalar yapmış, atölyelere katılmış ve kolaylaştırıcılık yapmıştır.
Ayrıca, insan hakları ihlallerine uğrayan bireylere psikolojik destek sunan, kâr amacı gütmeyen çeşitli kurumlarda gönüllü ve profesyonel olarak görev almaya devam etmektedir.

Bu süreçte bireysel görüşmelerin yanı sıra ergen ve yetişkinlere yönelik grup psikoeğitim çalışmaları ve kriz/afet bölgelerinde psikolojik ilk yardım çalışmaları da yapmıştır. Eleştirel Psikoloji yaklaşımını benimsemektedir. Psikoterapi alanında eklektik bir görüşe sahiptir.
Bu görüş iki ya da daha fazla psikoterapi türüne ait tekniklerin bir arada kullanılmasını ifade etmektedir.

Eklektik terapide terapist, birey ve problem için en uygun terapi yöntemlerini uygulamaya çalışır.

Kuramsal bütünleşmede, iki ya da daha fazla terapi teknikleri, bu terapilerin tek başına ortaya koyacağı sonuçtan daha iyi bir sonuç vereceği umuduyla birleştirilir. Haki Turan çoğunlukla psikanalitik kuram ve psikodinamik terapiden beslense de varoluşçu, şema, bilişsel davranışçı terapilerin öğretilerini de takip eder. İhtiyaç halinde yöntemlerini kullanır.

Danışanlara yargılanmaktan, ayrımcılıktan ve ötekileştirilmekten uzak bir hizmet vermeyi taahhüt eder. Etik olmayan uygulamalar karşısında danışanların şikayet ve geribildirim mekanizmalarına başvurabilmesi için "Etik Kurullara Başvuru" hakkında bilgilendirici ve teşvik edici davranır. Haki Turan, kendi psikanalitik terapi sürecinden geçmekte olup meslek hayatı boyunca bireysel/ grup süpervizyon desteği alarak kendi uygulamalarını eleştirel bir gözle değerlendirmeye çalışır. Not: Haki Turan, çoğunlukla "Yetişkinlerle" çalışmayı kabul etmekte olup başvurunun niteliğine göre sınırlı sayıda "Ergen" danışan kabul edebilmektedir. Geçmiş deneyimleri olmasına rağmen "Çocuk" alanında bireysel hizmet vermeyi bırakmıştır. Çift-Aile terapileri konusunda uzmanlığı bulunmadığı için gelen başvuruları kabul etmemektedir.

Çalışma Alanları: HIV başta olmak üzere cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar Cinsel Sağlık Danışmanlığı Lgbti+'lar ile Psikolojik Danışmanlık Kimlik ve Kendilik Problemleri Kendini Tanıma ve Farkındalık Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet ile Başa Çıkma Gelişimsel/Durumsal Kriz Süreçleri İlişki ve İletişim Sorunları Uyum ve Adaptasyon Süreçleri Travma Sonrası Stres Bozuklukları Kayıp ve Yas Süreci İntihar Riski-Girişimi Depresyon Kaygı Bozuklukları Panik Bozukluk Sosyal Kaygı Duygu durum Problemleri Duygu Düzenleme Problemleri Duygu Düzenleme Problemleri Psikosomatik Rahatsızlıklar Öfke ve Stres Yönetimi